YKS Dil kursu programımız çerçevesinde hedefinize ve seviyenize yönelik en doğru programı sunmayı amaçlıyoruz. İngilizce yeterliliğinizin ölçüldüğü bu sınav formatında günlük konuşma İngilizcesinin kullanımı yaygın değildir. Bu yüzden deneyimli eğitmenlerimizin önderliğinde uyguladığımız stratejiler öğrencilerimizin başarı oranını arttırmaktadır. YKS Dil kurslarında konularının tamamı, kelime, çeviri ve gramer yapıları başta olmak üzere detaylıca anlatılarak, öğrencinin İngilizce altyapısının güçlendirilmesi hedeflenmektedir.
YKS Dil Kursu Hazırlığı 3 Aşamadan Oluşur:
- Dil bilgisi çalışmaları,
- Kelime çalışmaları,
- Sınavda çıkması muhtemel soru tiplerine yönelik özel test teknik çalışmaları.
Yabancı Dil Testi’ nde adayların kelime bilgisi, dil bilgisi kuralları, okuduğunu anlama becerisi ile ilgili soruları çözmeleri beklenir.
Sınavın içeriğinde genellikle bulunan soru tipleri ve sayıları:
- 5 kelime sorusu
- 10 dil bilgisi sorusu
- 5 parçada boşluk doldurma sorusu
- 8 cümle tamamlama sorusu
- 12 çeviri sorusu
- 15 paragrafta anlam sorusu
- 5 karşılıklı konuşma sorusu
- 5 anlamca yakın cümle sorusu
- 5 verilen duruma uygun cümle bulma sorusu
- 5 paragraf tamamlama sorusu
- 5 paragrafta anlamı bozan cümle sorusu
Dil Bilgisi Çalışmalar
Çoğunlukla ezber gerektirmeyen bir kısım olan dil bilgisi eğitmenlerimizin gösterdiği doğru yaklaşımlarla öğretilmektedir. Bu kısım sınavın görece en kolay kısmıdır. Ancak görece kolay olmasından kaynaklanan bir motivasyon eksikliğiyle çoğu öğrenci bu bölümden soru kaçırmaktadır. Konuyu gereken düzeyde kavradıktan sonra, konu üzerine yeterli soru çözmek, dil bilgisi çalışması için başarıyı büyük ölçüde arttırmaktır.
Kelime Çalışmaları
Bu kısım sınavın sürekli çalıştırma gerektiren kısımlarındandır. Sadece eğitmenlerimizin desteğiyle başarıyı yakalamak olanaksızdır. Bunu şeffaflıkla dile getiriyoruz çünkü GaziDil olarak dil öğrenmenin, o dille yaşamak anlamına geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu çerçevede kursiyerlerimize çeşitli önerilerde bulunuyor ve yılların birikimiyle neyin nasıl kolay öğrenilebileceğini siz kursiyerlerimizle paylaşıyoruz. Kursiyerlerimizden bu kısımda beklentimiz, aşağıda yer alan yöntemlerden en az bir kaçının uygulanması ve dil öğrenmenin altın anahtarının onu hayatınıza ne kadar kattığımızla ilintili olduğunun bilincinde olmanızdır. Bu bağlamda GaziDil olarak,
- Oluşturduğumuz küçük kartların bir yüzüne, kelimenin İngilizce’sini diğer yüzüne ise Türkçe’sini yazarak tekrar yapmak.
- En çok vakit geçirdiğimiz (ev, iş yeri vs.) yere post-it ler yapıştırarak, üzerine kelimeleri yazıp, sürekli kelimeyi görmek ve öğrenmek.
- Kelimeyi, İngilizce ve Türkçesi şeklinde tekrar tekrar yazarak (5, 10 veya daha fazla) akılda kalmasını sağlamak.
- Hedef kelimeyle ilgili internet üzerinden araştırma yapıp, o kelimeyi cümle içinde görmek veya kendimiz o kelimeyle ilgili cümle kurmak.
- İnternet üzerinden, ilgimizi çeken bir konuyla ilgili her gün en az bir tane makale okuyup, o makaledeki bilmediğimiz kelimelerin anlamına bakıp, üzerinde durmak.
Yukarıdaki tavsiyeler başarıyı hedefleyen kursiyerlerimizden beklentilerimizdir. Bu çalışmaların yapılıp yapılmadığı değerli öğretmenlerimiz tarafından raporlanarak gelişiminize etkisi gözlenmektedir.
Soru tiplerine yönelik çalışmalar
- Sınav soru tarzına aşinalık kazanmak, yani sınav soru tarzını anlamak.
- Hangi soru tarzında ne kadar eksiğimiz olduğunu belirlemek.
- Eksik olduğumuz soru tarzı üzerine giderek geliştirmeyi hedeflemek.
- Her gün veya gün aşırı soru çözerek, soru çözme hızımızı artırmak.
YKS kursu eğitimlerine başlangıç ön koşulu B2 seviyesidir. B2 seviyesi İngilizce eğitimin altında olan öğrenciler, YKS Dil eğitimlerinden önce genel İngilizce eğitimi alırlar. Genel İngilizce eğitimlerinde B2 seviyesinde yeterlilik gösteren öğrenciye, hedeflediği puan göz önünde bulundurularak en uygun program hazırlanır.