TOEFL kursu hazırlık programlarında TOEFL kursu eğitimi veren eğitmen kadromuz tamamen bu sınava özel hazırlanmış özgün TOEFL programımızla öğrencilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmeyi amaçlıyoruz. GaziDil, Eğitim süresince öğrencilerimiz sınav formatıyla ve karşılaşacağı soru tipleriyle tanışır, sınav süresini en iyi şekilde değerlendirebilmek adına sınav soruları ve çözümleri hakkında bilgi sahibi olur ve stratejiler öğrenir. Ayrıca uzman eğitmenlerimiz eşliğinde kurumumuzda yapılan TOEFL denemeleri sayesinde bu stratejileri pekiştirme ve sınavlarda kullanarak puanındaki artışı gözlemleme şansı bulur.
Genel İngilizce düzeyi B2 seviyesinin altında olan kursiyerlere öncelikle genel İngilizce eğitimleri verilir. Genel İngilizce eğitimlerinde B2 seviyesini başarıyla tamamlayan öğrenci, TOEFL hazırlık kursuna başlayabilir.
(Test of English as a Foreign Language, Türkçe: Yabancı Dil Olarak İngilizce Sınavı) Merkezi ABD’de bulunan ETS kuruluşu tarafından düzenlenen TOEFL, anadili İngilizce olmayan kişilerin İngilizce yeterliliğini ölçen ve 165 ülkedeki 4500 yetkili sınav merkezinde yapılan akademik bir sınavdır.
TOEFL’a Kimler Katılabilir ve İngilizce Seviyesi Ne Olmalıdır?
Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere, yurt dışı ve Türkiye’deki üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyenler bu sınava katılmaktadırlar. Türkiye’deki eğitim dili İngilizce olan üniversitelerin hazırlık sınıfını atlayarak doğrudan lisans eğitimine başlamak isteyenler öğrenciler de TOEFL sonucunu da kullanabilmektedirler. Bunların dışında, Türkiye’deki bazı kurum ve kuruluşların personel alımı için gerekli gördükleri İngilizce dil seviyesini belgelemek isteyenler veya bazı kurum ve kuruluşlarda çalışıp yabancı dil tazminatı almak isteyenler de TOEFL sınavına katılabilirler. TOEFL sınavında başarı elde edebilmeniz için upper-intermediate seviyesini tamamlamış veya advanced seviyesinde olmanız gerekmektedir. Bu bağlamda öğrencilerimizin İngilizce seviyesine en uygun programı hazırlıyoruz.
TOEFL Sınav Süresi Ne Kadardır ve Geçerli Skor Nedir?
Bu sınavın süresi yaklaşık 4 saat 30 dakikadır. TOEFL sınavları yıllar içinde farklı şekil ve farklı puanlama formatlarıyla uygulanmıştır. Bu sınavların sonuçlarında ortak bir yeterlilik kararı kabul edilmemesine karşın genel birtakım skor kabulleri olmuştur. Bu skorlardan en ünlüsü ve günümüzde kabul gören tiplerinden birisi 550 puan skorudur. Bu skor TOEFL PBT sonucu olarak değerlendirilir. Bu skorun karşılaştırılmasından yola çıkılarak TOEFL IBT’de ortalama skor 79 puan olarak kabul görmektedir. Sınav sonucu 2 yıl süreyle geçerlidir.
TOEFL Sınavına Nasıl Başvurulur ve Sınavının İçeriği Nedir?
TOEFL sınavlarının başvuruları internet üzerinden yapılır. TOEFL sınavını uygulayan kurumlar, sınava ev sahipliği yapmak dışında herhangi bir yetkiye sahip değillerdir. Sınav kayıtları bu adresinden yapılabilir. Kayıt işlemlerinin resimli anlatımı için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.
Reading (Okuma) Bölümü:
Bu bölüm 60-100 dakika arasındadır. Bu bölümde süre metin parçalarının özelliğine göre toplamda 60-100 dakika arasında değişebilir. En az 3 en çok 5 okuma parçası verilerek her birine ait 12 – 14 soru sorulur. Bu sorular hem okuduğunu anlamayı hem de kelime bilgisini ölçer.
Listening (Dinleme) Bölümü:
Bu bölüm 60-90 dakika arasındadır. Burada iki tip konuşmayı dinleyip dinlenen konularla ilgili soruların cevaplandırılması istenmektedir. Katılımcılardan 4-6 adet konuşmayı dinleyip, her birine ait 6 soruyu cevaplamaları istenir. Bu konuşmalar genellikle bir üniversite hocasının 3-5 dakikalık herhangi bir konuda anlattığı dersten alınmıştır. Diğer bir soru tipinde de katılımcıların 2 ile 3 adet karşılıklı konuşmayı dinleyerek her birine ait sorulan 5 soruyu yanıtlamaları gerekmektedir. Dinleme yapılırken not alınabilir.
Speaking (Konuşma) Bölümü:
Bu bölüm 20 dakikadır. Bu bölümde katılımcılar, her biri 45-60 saniye süren toplam 6 konuşma yapmak zorundadır. Konuşmalar karşılıklı sohbet şeklinde değil, sorulan soruya verilen yanıtın 45 ila 60 saniye sürede bilgisayar tarafından kaydedilip, daha sonra değerlendirilmesi şeklindedir. Katılımcılar bütün bu etkinlikler boyunca diledikleri kadar not alıp, konuşmalarında kullanabilirler. Birinci bölümde; katılımcılardan bağımsız bir konu hakkında 15 saniyelik düşünme payından sonra 45 saniyelik bir konuşma yapmaları beklenir. Bu tipte toplam 2 soru sorulur. İkinci bölümde; katılımcılar önce 75-100 kelimelik bir okuma parçasını okuyup sonra 60-80 saniyelik aynı konuda bir konuşmayı dinlerler. 30 saniyelik bir düşünme payından sonra, adaylar 60 saniyelik bir konuşma yapmak zorundadırlar. Bu tipte toplam 2 soru sorulur. Üçüncü bölümde; katılımcılardan herhangi bir konudaki bir konuşmayı dinleyip not almaları istenir. Sonrasında sorulan soruya 20 saniyelik düşünme payının ardından 60 saniyelik bir konuşma yapması istenir. Bu tipte de toplam 2 soru vardır.
Writing (Yazma) Bölümü:
Bu bölüm 50 dakikadır. Burada katılımcılardan iki adet kompozisyon yazmaları istenmektedir. Birinci bölümde; katılımcılardan 300 kelimelik bir okuma parçasını 3 dakikalık sürede okuyup not almaları istenir. Daha sonra okuma parçasıyla ilgili bir konuda 2 dakikalık bir konuşma dinletilir ve katılımcılar istedikleri takdirde not alabilirler. Son olarak da katılımcılardan, okuyup dinledikleri konuda ortalama 200 kelimelik bir kompozisyon yazmaları istenir. Bu görev için verilen süre 20 dakikadır. Bu esnada okuma parçası ekrandan izlenebilmektedir. İkinci bölümde; katılımcılardan verilen bir konuda en az 300 kelimelik bir kompozisyon yazmaları istenir. Verilen süre 30 dakikadır. Katılımcıların her iki kompozisyonu da bilgisayarda yazmaları zorunludur. Ancak istekleri doğrultusunda karalama defteri kullanabilirler.