GaziDil olarak, üniversitenizin hazırlık atlama kursu kapsamında üniversitelerin sınav sistemi soru tiplerine ve İngilizce branşlarına göre bir çalışma yapıyor ve hayatınıza daha farklı değerlendirme şansını edineceğiniz bir yılı armağan etmeyi amaçlıyoruz. Hazırlık atlama – proficiency sınavında muafiyet elde etmenizi amaçlayan kurumumuz, donanımlı eğitmen kadrosuyla, modern eğitim yöntemlerini kullanarak sunduğu hazırlık atlama programı ve üniversitenizin Hazırlık Atlama sınavı sistemine hakim eğitmenleriyle sizleri hazırlık atlama sınavına ve başarıya hazırlıyor.
Hazırlık atlama sınavı, öğrencilerin İngilizce becerilerini ölçerek, geçer puan alan öğrencilerin hazırlık sınıfı okumadan üniversite eğitimlerine başlamalarını sağlamak için yapılan sınavların tümüdür.
Hazırlık atlama sınavı her üniversitenin kendi bünyesinde hazırladığı bir sınav olup üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir. Hazırlık atlama sınavı sonucunda başarı elde öğrenciler hazırlık sınıfını atlayarak doğrudan lisans eğitimlerine başlamaktadırlar. Bu sınavda başarılı olamayanlar ise seviyelerine göre gruplara ayrılarak hazırlık eğitimlerine başlarlar.
Hazırlık Atlama Sınavına Kimler Katılabilir ve Seviyesi Ne Olmalıdır?
Bu sınava üniversitelerin hazırlık eğitimi olan bölümlerine yerleşmiş olan tüm öğrenciler katılabilir. Bu sınava katılan öğrencilerin başarılı olabilmeleri için İngilizcelerinin pre-intermediate (ön-orta düzey) seviyesinde olması beklenir. Bu seviyenin altında olan adaylarımız için öncelikle temel İngilizce Eğitimi kurslarımızı önermekteyiz. Ayrıca öğrenci bu sınavı geçemese dahi alacağı puan önem arz etmektedir. Çünkü seviyesine uygun bir grupta hazırlık eğitimini alması bu sınavdaki performansına bağlıdır. Sınava başvuru şekli, tarihi vb. detaylar üniversiteler tarafından kendi öğrencilerine duyurulmaktadır.
Hazırlık Atlama Sınav Süresi Ne Kadardır ve Geçerli Skor Nedir?
Sınav üniversiteden üniversiteye göre farklılık göstermekle birlikte temelde dil bilgisi (grammar), kelime (vocabulary), okuma (Reading), yazma (essay) ve dinleme (listening) bölümlerinden oluşur. Kimi üniversite bu bölümlerin arasına konuşma (speaking) bölümünü eklese de çoğu üniversite konuşma bölümünü sınava dahil etmez. Sınavdaki soru sayısı ve sınav süresi üniversiteler tarafından belirlenmektedir. Bu sınav için geçerli skor sınavı yapan üniversiteler tarafından belirlenmektedir. Bu sınav yapıldığı yıl eğitim-öğretim yılı için geçerli olan bir sınavdır.
Hazırlık atlama kursu – proficiency kursu eğitimleri, her öğrencinin İngilizce seviyesi ve muafiyet sınavı tarihi göz önünde bulundurularak hazırlanır. Öğrencinin dil bilgisi değerlendirildikten ve sınav için için kalan süre değerlendirildikten son eğitimin yoğunluk düzeyi belirlenir.